Menu Close

Viitorul concept car Renault – o primă privire

Renault concept car

Renault a făcut publică o primă imagine cu viitorul concept pe care îl va prezenta în luna mai. Producătorul francez este zgârcit în detalii. Acesta doar descrie viitoarea mașină ca fiind una „care simbolizează angajamentul său pentru o strategie sustenabilă”.

Viitorul concept Renault va fi echipat cu un motor alimentat cu hidrogen. Acesta va fi proiectat sub conducerea lui Gilles Vidal, director de design al companiei franceze. Despre viitoarea mașină, care va fi prezentată în luna mai, aflăm că „simbolizează angajamentul său pentru o strategie sustenabilă: preocupare faţă de mediu, siguranţă, incluziune”.

Francezii au mai precizat că inovaţiile tehnologice de la bordul viitoarei maşini garantează siguranţa şoferului şi a pasagerilor.

Renault pune accept și pe automobilele electrice şi tocmai de aceea susţine că noul concept face parte din obiectivul propus, acela de a avea până în anul 2030 un portofoliu format integral din modele cu zero emisii.

În altă ordine de idei, producătorul francez a anunţat că anul trecut a revenit pe profit, după doi ani de pierderi. Renault a înregistrat în 2021 un profit net de 888 milioane de euro (un miliard de dolari). În 2019, Renault a înregistrat pierderi de 141 milioane de euro, primele din ultimii zece ani. În 2020 a raportat pierderi masive, de 8,01 miliarde de euro.

Majorarea vine în urma începerii unui vast proces de restructurare. Compania urmează să se concentreze din nou pe cele mai profitabile modele şi pieţe, având ca scop reducerea costurilor fixe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *