Menu Close

Renault 5 Prototype – Renault câștigă 2 premii la Automobile International

Renault 5 Prototype

Renault 5 Prototype a fost ales Cel mai Frumos Concept Car al anului 2022 cu peste 70% din voturi.

  • În așteptarea următoarei sale relansări în 2024, Renault 5 Prototype a cucerit deja inimile clienților.
  • Conceptul Renault SUITE N°4, creat în colaborare cu designerul francez Mathieu Lehanneur primește mențiunea specială din partea juriului.

Renault 5 Prototype – pentru încă un an consecutiv, festivalul Automobile International acordă Marele Premiu. Pe 3 decembrie 2021, un juriu format din 12 membri provenind din mai multe industrii – auto, media, arhitectură și bijuterii – s-a reunit la Paris pentru a analiza selecția de proiecte creative și vizionare din acest an și pentru a alege câștigătorii pentru fiecare dintre cele 14 categorii. 

Două proiecte Renault în derulare au atras atenția juriului. Renault 5 Prototype, noua viziune a simbolului popular care sărbătorește cea de-a 50-a aniversare în acest an, a fost desemnată Cel mai frumos concept car din 2022. In timp ce conceptul Renault SUITE N°4, proiectat special pentru cea de-a 60-a aniversare a 4L, a fost distins cu mențiunea specială a juriului.

“Suntem foarte mândri de cele două premii. Încununează munca grea pe care o fac echipele Renault Design pentru a modela strategia Nouvelle Vague a mărcii.”

Gilles Vidal, Renault Design Director

Cel mai frumos concept car

În 2022, Festivalul Automobile International și-a relansat cel mai renumit premiu; trecând de la cea mai frumoasă mașină, la cel mai frumos concept de mașină. Mai mult, pentru prima dată, câștigătorul acestui premiu a fost ales direct de public.

În perioada 2 decembrie 2021 până în 16 ianuarie 2022, pasionații de mașini au votat online pentru conceptul lor preferat. Datorită designului său neo-futurist care a încântat publicul, Renault 5 Prototype a fost ales „Plus Beau Concept Car de l’Année 2022” (Cea mai frumos concept din 2022) cu mai mult de 70% din voturi.

Renault 5 Prototype servește la evidențierea angajamentului Renault de a face vehiculele electrice accesibile în toată Europa. Acest concept este un vehicul de oraș compact și plin de farmec; el propulsează unul dintre simbolurile mărcii în viitor, cu o notă modernă, complet electric.

“Acest premiu este o dovadă în plus că Renault 5 este un simbol al trecutului, prezentului și al viitorului. Ne bucurăm să vedem că prototipul este bine primit atât de presă, cât și de public; modelul de producție în serie urmând să fie dezvăluit în 2024.” 

Gilles Vidal

Mențiune specială pentru Renault Suite N°4

Dintre cele 14 Mari Premii, juriul acordă o mențiune specială unui vehicul; dar poate deasemenea sa îl acorde unei persoane, sau unei companii, pe care o consideră deosebit de interesantă.

Anul acesta, Mențiunea Specială a juriului a fost acordată lui Renault SUITE N°4, un concept car născut din colaborarea dintre Renault și designerul francez Mathieu Lehanneur, pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a Renault 4. 

Renault SUITE N°4 este un concept car original, care își găsește inspirația într-un hotel nomad. Folosește aceleași dimensiuni și linii exterioare ca modelul simbol, dar optează pentru un design radical. La răscrucea dintre lumile arhitecturii și ale automobilului, acest model evocă o cameră de hotel în aer liber în care secțiunea din spate și trapa sunt înlocuite cu geamuri din policarbonat. Caroseria adoptă un finisaj special cu aspect mineral care amintește de ciment, în timp ce grila este realizată din aluminiu lustruit care conferă un efect de fluiditate, dinamism și mișcare permanentă vehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *