Menu Close

Dacia Bigster – prototipul viitorului SUV a fost fotografiat în Praga

Dacia Bigster

Până acum, producătorul român de automobile Dacia a arătat conceptul viitorului model Bigster doar în fotografii oficiale. În urmă cu câteva zile, un prototip al SUV-ului românesc a fost surprins complet necamuflat pe o stradă din regiunea Holešovice, la nord de Praga, potrivit publicației Europe-cities.

Dacia și Renault au dezvăluit luni, la Holesovice, planurile lor pentru anii următori. Au fost prezentate noul break Jogger cu șapte locuri și alte mașini. Despre noua Dacia Bigster nu s-a spus niciun cuvânt, dar jurnaliştii au reuşit să o filmeze.

Prototipul a fost dus la Praga, dar nu a fost arătat jurnaliştilor auto. A fost prezentată dealerilor, dar nici măcar ei nu au avut voie să fotografieze exemplarul adus. Mașina a fost văzută pe stradă doar pentru câteva secunde, potrivit Europe-cities.

Prototipul surprins este personalizat într-o nuanță de verde închis, care pare să fie aceeași cu cea din pozele oficiale.

Potrivit datelor oficiale, Dacia Bigster va avea o lungime a caroseriei de 4,6 m. Din punct de vedere al dimensiunilor va fi comparabilă cu Land Rover Discovery Sport și VW Tiguan. Dacia confirmă că noul automobil va avea un interior spațios, dar nu se știe încă dacă este planificată o versiune cu șapte locuri, cu al treilea rând de scaune. Dacia Bigster va fi construită pe platforma CMF-B.

Noul concept are faruri pe toată partea din față a mașinii, iar stopurile din spate sunt în forma literei Y.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *