Menu Close

Nissan anunță în premieră succesorul electric al modelului Micra

Nissan Micra Electric
  • Succesorul Nissan Micra va fi construit pe noua platformă CMF B-EV a Alianței;
  • Proiectat de firma japoneză, dar planificat să fie produs la Renault ElectriCity din Franța;
  • Parte a strategiei Alliance 2030, care prioritizează electrificarea gamei și mobilitatea conectată.

În cadrul Conferinței de presă a Alianței ce a avut loc în data de 27.01.2022, Nissan a anunțat un nou vehicul electric compact care va fi lansat în următorii ani pe piețele europene.

Planificat să fie produs în centrul Renault ElectriCity din Franța, noul model va succeda emblematicul Micra și se va poziționa ca entry-level în gama Nissan.

Regiunea Europei joacă deja un rol-cheie în strategia de electrificare a gamei din planul Nissan Ambition 2030 prin lansarea de noi modele si tehnologii: Ariya, un crossover electric care va fi comercializat în Europa anul acesta, tehnologia unică e-POWER care se va regăsi în echiparea noului Qashqai, dar și pentru noul X-Trail, planificat să fie comercializat tot în 2022.

Nou vehicul electric compact va fi proiectat de japonezi și fabricat de Renault pe platforma CMF B-EV a Alianței. 

„Acest model complet nou va fi proiectat de Nissan și fabricat de Renault. Se va folosi noua noastră platformă comună, maximizând utilizarea resurselor, dar păstrând în același timp particularitățile și personalitatea Nissan. Este un exemplu excelent al abordării de „diferențiere inteligentă” a Alianței. Suntem siguri că succesorului iconicului Micra va oferi și mai mult entuziasm clienților noștri din Europa.” 

Ashwani Gupta, Chief Operating Officer

Viitorul vehicul electric compact a fost anunțat ieri ca parte a strategiei Alianței 2030. Acest roadmap comun al Alianței Renault, Nissan și Mitsubishi Motors, prioritizează vehiculele electrice și activitățile de mobilitate conectată.

Noul model electric se va adăuga la portofoliul de vehicule Nissan fabricate de Renault în Franța, care include deja vehicule utilitare Nissan, în special noul Townstar.

Mai multe informații despre produs, inclusiv denumirea, momentul lansării și detalii tehnice, vor fi anunțate ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *