Menu Close

Dacia Bigster – detalii noi despre următorul SUV al mărcii

Dacia Bigster

Dacia Bigster – potrivit zvonurilor recente, noul model va avea motorizări hibride care dezvoltă peste 200 de cai putere; prețul de pornire al acestora ar urma să fie de aproximativ 30.000 de euro.

Dacia Bigster a fost prezentat la începutul lui 2021, acesta fiind dezvăluit alături de alte concepte de la Renault. Ele fac parte din strategia Renaulution. Pe lângă prezentarea noului logo, care va debuta pe modelele de serie în acest an, Dacia a confirmat că noul Bigster va fi lansat în 2025 și va fi plasat deasupra lui Duster.

Până în acest moment se cunoaște doar faptul că noul SUV va fi oferit exclusiv cu propulsoare electrificate. Nu se știe, cel puțin oficial, în ce vor consta exact aceste motorizări. Însă, conform unor zvonuri apărute recent, noul Bigster va fi oferit cu un propulsor de 1.2 litri, cu trei cilindri, turbo. Motorul ar putea fi oferit în trei configurații: un mild-hybrid de 48 de Volți, un hibrid convențional și o versiune plug-in hybrid.

Versiunea hibrid convențională va dezvolta 200 de cai putere, în timp ce configurația PHEV ar dezvolta 280 de cai putere. Pe lângă unitatea de 1.2 litri, va fi disponibil și un motor mai mare, de 1.8 litri. Acesta va fi aspirat și va avea mai puțină putere. Cel din urmă propulsor va fi disponibil în configurațiile hibrid standard și plug-in hybrid.

Deși nu a fost confirmat oficial, prețul lui Bigster ar putea începe de la 30.000 de euro pentru versiunile hibride. Modelul va fi lansat în 2025 pe piețele din România și Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *