Menu Close

Dacia: 7 milioane de vehicule asamblate la uzina de la Mioveni

Dacia Duster Editie Limitata

Dacia a asamblat mașina cu numărul 7.000.000 la uzina de la Mioveni. Vehiculul aniversar este un Duster Extreme, finisat în culoarea Grey Urban, echipat cu motorul TCe de 150 de cai putere

Dacia este cel mai mare producător român de automobile, care din septembrie 1999 aparține grupului francez Renault.

Uzina Dacia de la Mioveni a fost inaugurată în august 1968; a produs, de-a lungul timpului, șase generații de modele – de la 1100 și până la noul Jogger.

În 1985, vehiculul cu numărul 1 milion a părăsit linia de asamblare a uzinei de la Mioveni. Mașina cu numărul 2 milioane a urmat 13 ani mai târziu, urmând ca pragul de 5 milioane să fie atins în 2014.

Acum, Dacia anunță că uzina de la Mioveni a produs mașina cu numărul 7 milioane. Vehiculul aniversar este un Duster Extreme (ediție limitată), echipat cu motorul TCe de 150 CP și transmisie automată EDC. Este finisat în nuanța exterioară Gri Urban.

În ceea ce privește SUV-ul Duster, acesta este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate. În prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului.

Dacia Duster este un SUV construit în comun de producătorul francez Renault și filiala sa românească Dacia din 2010. În prezent se află la a doua generație lansată în toamna anului 2017 și a fost comercializată ca Renault Duster pe anumite piețe, cum ar fi India, Iran, Kazahstan, Rusia, Mexic, Egipt, Africa de Sud, Ucraina, Emiratele Arabe Unite și America de Sud. Prima sa generație a fost, de asemenea, vândută ca Nissan Terrano în Rusia și India. Este al treilea model al mărcii Dacia bazat pe platforma Logan, după Sandero.

Un pick-up cu patru uși bazat pe Duster a fost lansat la sfârșitul anului 2015 în America de Sud, comercializat ca Renault Duster Oroch.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *